Symphonic Holidays

Dag leden,

Mijn naam is Rosaline Mentink en ik speel (bas)klarinet in o.a. symfonieorkest Con Brio, een amateurorkest in Amsterdam. Vorig jaar was ik op zoek naar een leuke vakantie waarin ik nog meer muziek zou kunnen maken en stuitte ik bij toeval op de organisator van Symphonic Holidays; hij stond te flyeren bij onze repetitieruimte. Omdat ik het tijdens deze vakantie zo naar mijn zin heb gehad en omdat ik tot mijn verbazing de enige Nederlander was, deel ik graag mijn enthousiasme met andere Nederlandse amateurmusici. Ik hoop dat u mijn mail door wil sturen naar de leden van Symfonieorkest Nijmegen, alvast bedankt!  

Symphonic Holidays organiseert elk jaar orkestreizen waarbij je een week repeteert en aan het einde een concert geeft, samen met muzikanten uit heel Europa en soms daarbuiten. Ik was in Cefalù, een klein pittoresk kustplaatsje op Sicilië. We repeteerden elke ochtend en avond een paar uur, in ons geval de 7de symfonie van Beethoven en het altvioolconcert van Bartók. Vaak maakten we muziek met het geruis van de zee of een groepje nieuwsgierige stadsbewoners of toeristen op de achtergrond. Tussen en na de repetities hielden we een siësta op het strand, aten we het heerlijkste eten, maakten we wandelingen of bezochten we het stadje. Of we maakten nóg meer muziek in ensembles.

Het orkest bestond uit een hele gemengde groep muzikanten met verschillende leeftijden en nationaliteiten maar wel met één gemeenschappelijke passie en een hoog muzikaal niveau. Ik heb nu nog steeds contact met een aantal mensen, die ik dit jaar gelukkig ook weer terugzie in Cefalù. Wat het extra bijzonder maakte, is dat we ons als bewoners van het stadje voelden en niet als een normale groep toeristen. Cefalù liep uit tijdens ons concert!

Meer informatie over de orkestreis naar Cefalù, onder andere over de programmering (dit jaar Mendelssohn, Ligeti en Pasculli), dirigent en repetitoren, staat op http://www.dacapo-travel.eu. Op deze website staat ook informatie over de andere orkestreizen naar Santa Vittoria (Italië) en Bardou (Frankrijk).

Mail gerust als bij vragen! Ik vertel graag over mijn ervaringen.

Met groet, 

Rosaline Mentink

rosalinementink@hotmail.com

Share