Erelid: Fons Plasschaert

In september 1976 is Fons toegetreden tot het orkest en vrijwel meteen concertmeester geworden. In 1978 was hij solist in het vioolconcert van J. Haydn, en in 1979 met Liesbeth Linssen solist in het dubbelvioolconcert van J.S. Bach.

Van 1980 tot september 1982 heeft hij het orkest verlaten, maar wel meegespeeld als tweede violist bij het Liszt Christus oratorium project naar Rome in 1980. In september 1982 weer lid en concertmeester geworden. Naast de gebruikelijke vioolsolo’s in het symfonisch repertoire in 1993 solist geweest in het Hellas Concerto van Bernhard van Beurden. Na ruim 30 jaar concertmeester te zijn geweest heeft hij in januari 2007 deze mooie functie neergelegd. Samen met Marianne de Leur had hij 25 jaar de eerste lessenaar gedeeld. Marianne verliet het orkest, maar Fons bleef lid.

Fons heeft ook nog enkele andere functies vervuld: lid en voorzitter van de programmacommissie, lid van de reglementencommissie, etc.

In de Algemene Ledenvergadering van 2007 werd Fons tot erelid benoemd.

Tot op de dag van vandaag is Fons een zeer gewaardeerd lid en het Symfonieorkest Nijmegen hoopt nog lang van zijn muzikale en creatieve inbreng te mogen genieten!

Share