Nieuwjaarsgroet 2022

‘We gaan weer spelen!’

Dat was op 15 januari 2022 de juichende titel van een email aan onze musici. We konden het eerst haast niet geloven. Maar het klopt: het Symfonieorkest Nijmegen behoort echt tot de ‘bandjes’ (citaat premier Rutte), die weer mogen repeteren.

Dus, op 17 januari gaan we weer repeteren, op anderhalve meter afstand van elkaar en voor zover mogelijk met de mondkapjes op. Op de lessenaars staat de negende symfonie van Beethoven. En nu maar hopen dat we dat fantastische werk na twee keer uitstel toch eindelijk echt mogen uitvoeren in De Vereeniging op 4 mei.

Voorafgaande aan de laatste lockdown waren de ‘live’ jubileumconcerten in Zutphen en Nijmegen met Noa Wildschut als solist een uitbundig succes. Een record aantal mensen in het publiek kon genieten van een groots programma.

Helaas konden we tussen eind november 2021 en half januari 2022 alleen digitaal bijeenkomen.
We hielden twee Zoom bijeenkomsten met orkestleden en als gasten een aantal Vrienden van de Stichting Vrienden van het SON. Wij kijken nu weer uit naar een jaar met veel samen musiceren. Behalve het genoemde 4 mei concert liggen in het verschiet het zomerconcert met ‘Een Uur Muziek’, het najaarsconcert in november en de traditionele kerstmatinee.

Share