Jubileumconcert 2.0 met Noa Wildschut

dinsdag 16 november 2021
20:15
Concertgebouw De Vereeniging
Keizer Karelplein 2d, Nijmegen

kaartjes

Share

Een jaar later dan gepland voeren we alsnog ons aangepaste jubileumprogramma uit, met een opdrachtstuk van Niels Hak en als solist de jonge wereldster Noa Wildschut in Sibelius’ geliefde vioolconcert.

Het concert begint met de première van ‘Stroom’, een werk van de Nederlandse componist Niels Hak. Het stuk is geschreven in opdracht van het Symfonieorkest Nijmegen ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan van het orkest. De componist heeft zich laten inspireren door de langs Nijmegen stromende rivier de Waal.

De jonge, talentvolle Noa Wildschut soleert in het vioolconcert van de Finse componist Jean Sibelius. Op haar jonge leeftijd heeft Noa zich al grote faam verworven met haar vele optredens op podia in binnen- en buitenland. Zij is ook geregeld te gast in diverse televisieprogramma’s.

Ons plan was om na de pauze ‘The Planets’ van Gustav Holst te spelen. Dat is een groots werk dat uitgevoerd zou worden door 90 musici van het Symfonieorkest Nijmegen in samenwerking met het Vrouwenkoor van het Zuid Nederlands Concert Koor. Vanwege de onzekerheid over de Corona-maatregelen blijkt het instuderen en uitvoeren van een werk met zo’n grote bezetting niet haalbaar. Daarom kiezen we in plaats daarvan nu voor de ‘Schotse’ symfonie van Felix Mendelssohn Bartholdy, een optimistisch stuk dat we in deze tijd goed kunnen gebruiken. Met deze symfonie blijven we in Noord-Europese regionen, passend bij het vioolconcert van Sibelius.

Niels Hak Stroom
Jean Sibelius Vioolconcert
Felix Mendelssohn Symfonie no 3, ‘Schotse’

Dirigent: Frans-Aert Burghgraef
Soliste: Noa Wildschut

Share